FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA 2018 | Actualitat |PORTA FERRADA TANCA UNA 56a EDICIÓ DE RÈCORD

20/08/2018

El concert de Ricky Martin acomiada el festival de Sant Feliu de Guíxols, que enguany ha sumat 41.000 espectadors

El Festival de la Porta Ferrada tanca la seva 56a edició amb 41.000 espectadors, 9.000 més que l’any passat. Un balanç d’ocupació més que positiu gràcies, en gran part, a les xifres que deixa l’Espai Port. Enguany, l’escenari principal del certamen ha acollit el gruix de la programació amb 18 concerts que han aplegat fins a 25.000 espectadors. Cal destacar també l’èxit d’assistència als concerts del Guíxols Arena, per on han passat 14.000 persones.

Juntament amb aquests dos espais cabdals, el Teatre Auditori i el Monestir han sumat 2.000 espectadors més. En aquest sentit, el director del festival, Iñaki Martí, ha destacat que “Porta Ferrada aconsegueix seduir al públic amb la seva proposta artística única i inimitable i assoleix el repte consolidant tots els seus espais”.

“És un any extraordinari pel festival i la ciutat de Sant Feliu”, ha celebrat el director del certamen, que considera que “cal felicitar-se i agrair la col·laboració d’entitats locals i ciutadans per fer-ho possible”.

A més, el festival s’acomiada havent penjat vuit cops el cartell de sold-out. Concretament, els encarregats d’haver exhaurit totes les localitats han estat Jack Johnson, Andreu Buenafuente, Txarango, Pablo Alborán, Estopa, Ara Malikian, Rozalén –El Kanka i el Cor de Sant Petersburg. La resta de la programació ha mantingut un percentatge d’ocupació superior al 80%. 

Enguany, Porta Ferrada també ha renovat la seva aposta pel Village, l’espai de benvinguda al festival, que durant aquesta edició ha incorporat l’oferta gastronòmica de la cadena de restaurants NOMO i ha reforçat la seva exclusiva programació abans dels concerts.

PORTA FERRADA, LÍDER DE LA MÚSICA EN DIRECTE

El regidor de festival, Josep Saballs, s’ha mostrat especialment satisfet del resultat d’aquesta 56a edició: “Avui Porta Ferrada tanca un cicle, el que va del 2015 al 2018, en el qual s’ha posicionat com a festival degà de Catalunya i com a clar líder de la música en directe al nostre país, capaç de triplicar l'assistència d'espectadors en quatre edicions passant del màgic número dels 40.000, així com arribant a un pressupost rècord de gairebé 2 milions d'euros”.

Per Saballs, “això ha estat possible gràcies a la magnífica col·laboració público-privada, la professionalitat i l'experiència de la promotora TheProject, amb el suport logístic i econòmic d’una ciutat, que s’ha fet seu el festival”. “Aquest és el major èxit del qual ens podem congratular”, ha conclòs el regidor.

Per la seva banda, el director artístic de Porta Ferrada, Albert Mallol, ha destacat que la programació d’enguany “ha estat capaç de captivar l'interès d'un públic molt divers, que ha respost amb entusiasme a les presentacions i estrenes dels nous projectes presentats; com el nou cicle Acústics que ha trobat el seu espai en una edició amb més de 40 activitats presentades en 5 escenaris diferents”.

Acomiadem doncs aquesta 56a edició de rècords per Porta Ferrada agraint als nostres patrocinadors i institucions el seu suport i aplaudint un any més la tasca enorme de l’equip de voluntaris.

Programació

Segueix-nos a

  • Twitter
  • Facebook
  • Instragram

Festival de la Porta Ferrada

El Festival de Porta Ferrada, nascut el 1958 a Sant Feliu de Guíxols, és el festival d’estiu amb més tradició de Espanya.
Únic a la Costa Brava per la seva proposta oberta a totes les disciplines artístiques, compta amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena internacional i nacional.

Veure altres edicions del festival: 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018